Yurt Dışı İçin En İyi Seyahat Uygulamaları
Yurt dışına çıkacaksın. Her şeyin neredeyse hazır. Biletlerin, otelin, transferler… Ancak bildiğin gibi yurt dışı tatili bunlarla sınırlı değil. Peki sana en yakın arkadaş olacak seyahat uygulamaları hazır mı? Sınırlı olan zaman ve görülmek istenen onlarca yer var. Bu nedenle zamanı etkili kullanmalı ve doğru plan yapmalı.
Biz açıkçası yurt dışına çıkarken adeta sınava hazırlanır gibi hazırlanıyoruz. Belki biraz da abartıyor olabiliriz ? ama sadece seyahate çıkma fikri değil hazırlık aşaması da bizi çok mutlu ediyor. Adım adım her şeyi planlamak ve buna göre organize olmak çok keyifli. Hava durumuna bakıyor, nasıl giyinmeliyiz buna göre valizimizi hazırlıyoruz. Aslında ne kadar organize olduğumuzu görmek için kamp malzemelerimizi nasıl düzenlediğimizi anlattığımız kamp malzemeleri ve yeni kampçılara öneriler yazımızdan bakabilirsin Böylece yurt dışına çıktığımızda kendimizi daha rahat ve garantide hissediyoruz. Elbette sadece kıyafet ve hava durumunu düşünmemek gerekiyor. Eğer yol ve güzergah bulmada iyi değilsen, bulunduğun noktada çevrende neler var anlık keşfetmek istiyorsan veya diline ve alışkanlıklarına tamamen uzak olduğun bir yerde tatil planladıysan bu uygulamalar tam sana göre.
İşte bu noktada teknolojinin yardımıyla seyahat uygulamaları da sana yardımcı olacak. Yazımızın devamında yurt dışına çıktığında offline olarak da çalışan ve gerçekten hayat kurtaran mobil aplikasyonları bulabilirsin.
Maps.Me
Yurt dışında en sevdiğimiz şey offline çalışan uygulamalar. İşte bizce en değerli seyahat uygulaması Maps.me. Tamamen offline (internetsiz) çalışan bir seyahat uygulaması. Telefonuna Android veya İOS olarak indirdikten sonra hangi ülkeye gideceksen o ülkenin haritasını indirmen yeterli. Ardından harita üzerinde gezmek istediğin yerleri işaretleyebilirsin. Hatta işaretleme kısmını renklere ayırarak yapabiliyorsun. Böylece yemek yerleri, alışveriş için mağazaları, konaklama alanlarını harita üzerinden rahatlıkla görebiliyor, planlamanı buna göre yapabiliyorsun.Bu şekilde bir ön hazırlık yaptıktan sonra gideceğin ülkede internet kotandan yemeden rahatlıkla ve hızlı bir şekilde istediğin lokasyona ulaşabilirsin.
seyahat uygulamaları linklerini aşağıda bulabilirsin.
Hotel Tonıght
Aramızda son dakikacılar var mı? İşte son dakika otel bulmak isteyen veya aniden plan yapmak isteyenlerin kullanacağı muhteşem bir seyahat uygulaması. Nerede olursan ol bu uygulama ile hangi otelde boş yer var, yakınındaki konaklama yerleri nereler hızlıca bulabilirsin. Hatta bazen % 30-40 daha ekonomik rakamlara kalabilirsin. O derece muhteşem bir uygulamadır. Çalışma prensibi ise oldukça basit : Otellerin son dakikaya kadar boş kalan odalarını satmak için kullandıkları bir sistem. Seyahat uygulamaları arasında özellikle konaklama alanında bizim favori uygulamarımızdan.
seyahat uygulamaları linklerini aşağıda bulabilirsin.
BLABLA CAR
İşte muhteşem bir seyahat uygulaması daha. Örneğin İstanbul’dan Atina’ya gitmek istiyorsun, blablacar.com’a, girerek yapacağın lokasyonunu seçerek o güzergaha kaç yolculuk var ,ne kadara gidiyorlar bilgi ediniyorsun. Güzel yanı o kişinin referanslarını da kontrol edebiliyorsun. Ardından ilgili kişi ile iletişime geçerek süreci tamamlayabiliyorsun. İstersen sende yolculuk ilanı verebilir uzun yollarda hem yanına arkadaş bulabilir hem de bu şekilde ek gelir elde edebilirsin.
Biz yurt dışında daha önce kullanmıştık. Oldukça uyguna gelmişti. 25 Euro ‘luk mesafeyi 10 Euro’ya gitmiştik. Denenmesi gereken bir uygulama. Artık Türkiye’de de var. Ancak biz Türkiye’dekini henüz denemedik. Deneyenler var ise bize yorumlarını yazarsa harika olur 🙂
Tourıst Eye – Lonely Planet
Ücretsiz ve offline (internetsiz) çalışan bir uygulama daha. Lonely Planet gönüllüsü olan ve her seyahate gitmeden önce, gideceği şehrin kitapçığını alanlar olduğuna eminiz 🙂 Ama belki bir seferliğine, uygulamayı indirip her şeyi telefon üzerinden keşfedebilirsin. Dünyanın popüler şehirleriyle ilgili birçok bilginin ve önerinin yer aldığı uygulamada yürüyüş rotalarını gösteren ses kayıtları da bulunuyor. Bizce oldukça kullanışlı ama biz yine de kitap almaya devam ediyoruz ? Kitapların yeri bambaşka 🙂
seyahat uygulamaları linklerini aşağıda bulabilirsin.
Trıpodvısor
İşte efsane bir seyahat uygulaması daha. Tam anlamıyla bir şehir rehberi. Türkiye’nin dışında Amsterdam’dan Washington’a, Bangkok’tan Barcelona’ya dünyanın farklı coğrafyalarından pek çok şehir var listesinde. Konaklayabileceğiniz oteller, yemek yiyebileceğiniz kafeler, restoranlar, bulunduğun yere en yakın duraklar gibi çok ihtiyaç duyulan bilgileri buradan bulabilirsin. Şehir rotalarının yanı sıra gezginlerin yorumlarını da okuyarak seçimini yapabilirsin. Üstelik bizce en güzel özelliği restaurantlara rezervasyon yapabiliyor, araba bile kiralayabiliyor olman. Bir gezgin başka ne ister ki ? 🙂
Seyahat uygulamasını indirmke istersen linkler aşağıda 🙂
Yelp
Tatilini planlamak için kullanabileceğin en zengin içerikli uygulamalardan biri. Bulunduğun yerde sana en yakın, yeme-içme, alışveriş noktaları, öneriler, yorumlar, konaklamak için uygun yerler en güncel bilgilerle sunuluyor. Özellikle restaurantları Çin, Meksika veya Thaigibi yemek çeşitlerine göre de sıralayabiliyorsun. Web sitesi; ev için tamirat ve tadilat gibi seçenekler sunarken aynı zamanda araç sahipleri için de tamir hizmetleri veriyor. Kullandığımız seyahat uygulamaları arasında en kapsamlısı diyebiliriz ancak kullanmak için internete bağlı olman gerekiyor.
Seyahat uygulaması linklerini aşağıda bulabilirsin.
Trıpwolf
İşte harika bir offline (internetsiz) seyahat uygulaması daha. İnternet bağlantısı olmadan, gezdiğin şehrin popüler noktalarını, tarihi yerlerini, gece hayatını, genel bilgilerini ve çeşitli ipuçlarını barındıran bir uygulama. Öneriler üzerinden kendi seyahatini planlamana da olanak tanıyor.
MTRıP
Tamamen offline çalışan bir uygulama. Gittiğin lokasyonla ilgili öneriler sunuyor ve öneriler doğrultusunda seyahat planını yapmanı sağlıyor. Dilersen seyahat sırasında geçirdiğin güzel zamanları, uygulama üzerinden arkadaşlarınla ve sosyal medya kanallarında da paylaşabiliyorsun. Uygulama arttırılmış gerçeklik teknolojisini kullanarak yol bulmanı da sağlıyor. E daha ne olsun 🙂 Hadi hemen tık tık
ıtranslate
Ve aslında en önemlisi yabancı dil. Maalesef hepimizin tatlı belası, olmazsa olmazı. Elbette yurtdışına çıktığında kendini güvende hissetmek istiyorsun. İngilizceyi biraz biliyoruz belki, peki diğer diller? İşte içinde Türkçe’nin de olduğu 90 dillik bir çeviri uygulaması. Uygulamada sadece konuşman yeterli. Uygulama senin için istediğin dile çeviriyor. Çok çok pratik ve gerçekten hayat kurtarıyor. Hemen denemek için linkleri paylaşıyoruz.